tisdag 7 februari 2012

365+1 foton 2012 Nr 308. Tavla (22/366)

"Engagemang"
Konstnär: Ulf Söderlind

Elden har fått en stark symbol i mitt liv. Denna tavla är målad av en vän till mig med inspiration av den predikan biskop Tony Guldbrandzen höll när jag vigdes till diakon. Predikan utgick från texten om den brinnande busken som brann men inte brann upp. På samma sätt uppmanades jag och prästkandidaten att vi skulle brinna i våra liv. Vi skulle brinna i vår våra uppdrag för människor men inte av oss själva för då kommer vi att brinna upp. En viktig påminnelse för en person som engagerar sig helhjärtat i det hon verkligen går in för.

Inte mindre fasinerande blir elden som symbol då jag av min assistent och diakonvän får ett litet halssmycke med en eld på. Där hon helt utan att veta vilka texter som var aktuella den dagen gått och tänkt på just samma klokskap som hon ville skicka med mig denna dag.

Jag fick tavlan lite senare och numera hänger den i min hall som en ständig påminnelse varje dag: Att jag ska brinna men inte av mig själv. Jag får inte brinna upp.

2 kommentarer:

Ullagunni sa...

Det var en fin berättelse och jag tar med mig... Visst är det härligt med minnen och symboler som ger oss stöd i vardagen!

Tova Hellström sa...

Tack! Ja, det är verkligen härligt. Å, symboler kan ju ofta säga så mycket mer än vad de säger från början. Just beroende på vilket raster man ser på den för stunden. På så vis kan symbolen också växa.