fredag 6 januari 2012

365+1 foton 2012 Nr 81 Fötter (4/366)

"Dina fötter är en spegel av ditt sinne".
Jean Francois, pilgrim efter El Camino.

Till sommaren ska jag göra en vandring i Portugal och Spanien till en stad som heter Santiago de Compostela. Inför den vandringen finns en massa tankar och eftersom jag inte vet så mycket om vare sig leden eller Santiago de Compostela så har jag börjat blogga om den på Vandra med mig.

Idag hörde jag på ett tv klipp en man som  hade en teori om att när du vandrar så är fötterna en spegel av ditt sinne. Jag kände att jag ville blogga om det och när jag gjorde det ville jag ha en bild. Tog bilden och tänkte, men vänta den kanske passar till min fotoutmaning också. Å, mycket riktigt fötter finns ju som tema.

7 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Så fantastiskt. En pilgrim, minsann! Må din väg gå dig till mötes ...!
skön symbolik i din bild tack vare dina ord!

Tova Hellström sa...

Tack! Det kan jag behöva. :) Har du själv vandrat Eva?

Roligt att du gillade bilden!

Charlotta sa...

Spännande med den klassiska pilgrimsvandringen. Jag har bara läst om den, bl a Paulo Coelho's 'Pilgrimmen' och Agneta Sjödins 'En kvinnas resa'.
Hoppas du får en underbar upplevelse och att dina fötter klarar strapatserna. :)

Eva Trillian sa...

Tova, jag har inte gått någon längre vandring. Men tanken :-) DEN finns!
Ska bli spännande att få vandra med dig på bloggen!

Tova Hellström sa...

Charlotta: Tack det hoppas jag med. Jag har precis börjat om Paulo Choelhos bok kom av mig förra gången jag läste den. Nu känns det ännu mer spännande att läsa den.

Eva: Du är välkommen att följa mig på min blogg. Hoppas din vandring också blir av en dag.

gunilla sa...

Vid en husbilsresa till Algarve, korsade jag leden och gick en liten bit på skoj. Två killar kom på cyklar och en japansk tjej kom i alldeles för tjocka kläder och för mycket packning! Var minimalist!

Tova Hellström sa...

Gunilla: Jo, det kommer bli minimalistiskt max 10% av min vikt rekomenderas och det siktar jag på. Sedan har jag en organiserad variant där min tunga packning kommer att köras från hotell till hotell så jag behöver bara ha dagpackningen. Det kanske tycks lite olika om detta men för mig är det vandringen och inte pilgrimslivet som är det viktiga.