tisdag 15 december 2009

365 foton 2009 - Nr 88 Ögon

"Du vet aldrig hur du ser ut i andras ögon".
(George Herbert)

Ibland kommer det oväntat de där orden som människor tänker innerst inne som sällan uttrycks. Ord av uppskattning för den vi är. Vi överrumplas för inte kunde vi väl tro att människor tänker så om just lilla mig. Kan jag verkligen vara så betydelsefull?! Så lätt det är att förringa sig själv som person. Tycka att man inte är och ser ut för någonting.

Men människor som ser - de ser bakom, de ser igenom, de ser med sitt hjärta. De ser inte utseende. De ser inte fel. De ser allt det goda som finns inom oss. De ser vår strävan och vår vilja.

Det är sällan vi talar om vad vi ser för varandra. När vi väl får höra vad andra ser i oss vet vi inte hur vi ska hantera det. Slår det ifrån oss för inte kan väl jag... Men jag har lärt mig att "Tack" är ett bra ord. Ett tack från djupet av hjärtat hjälper orden att sjunka in i själen.

Från djupet av hjärtat till alla vänner: Tack för att ni hjälper mig att se mig själv som den jag är. Ni är vackra och underbara, jag hoppas att jag också kan hjälpa er att se er själva.

1 kommentar:

Charlotta sa...

Tack för dina ord till detta tema.
Självförtroende är som en ömtålig planta. Med beröm och bekräftelse växer man, men i fel miljö och bland människor som inte ser en slokar man och vissnar till slut.